Art4Act – Kreatív összefogás – Akcióban

Az Art4Act projektet tavaly decemberben indította útjára nyolc európai és arab világban működő szociokulturális egyesület. A kétéves Erasmus+ program által támogatott projekt célja, hogy fiatal művészekkel és közösségszervezőkkel együtt, művészeti eszközök alkalmazásával szálljon harcba a rasszizmus ellen.

Október 16. és 19. között a Les Têtes de l’Art (Franciao.), a Rock in Faches (Franciao.), a Centro di Creazione e Cultura (Olaszo.), a SMouTh (Görögo.), a Szubjektív Értékek Alapítvány (Magyaro.), a ROOTS & ROUTES Cologne (Németo.), a Stichting ROOTS & ROUTES (Hollandia), és az Art Solution (Tunézia) képviselői újra találkoztak, ezúttal Budapesten.

Megosztottuk egymással, hogy melyikünk milyen művészeti tréninget valósít meg az elkövetkező hónapokban ifjúsági munkások és fiatalok bevonásával. Minden szervezet önálló programot szervez a saját országában, ugyanakkor tevékenységeinket összeköti a befogadás gondolata, a rasszizmus elleni küzdelem, illetve az, hogy a művészet segítségével teremtünk kapcsolatot másokkal.

A Szubjektív Értékek Alapítvány a projekt keretében két hétvégés slam poetry és tanításidráma-tréninget tart januárban, a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Térrel együttműködésben. Bővebb információ és jelentkezés itt.

Miközben helyi tréningjeinket készítjük elő, közösen dolgozunk azokon az anyagokon, amelyeket a projekt végén nyilvánosságra hozunk, és amelyek remélhetőleg nemcsak a saját eredményeinket dokumentálják majd, hanem egyfajta kézikönyvként is használhatók lesznek azoknak az ifjúsági munkásoknak a számára, akik hasonló programokat akarnak szervezni a jövőben.

Ha művész, fiatal, vagy egy kulturális szervezet tagja vagy, és érdeklődsz a tevékenységeink iránt, keress meg minket, és kapcsolódj be az Art4Act-be!

Fotó: Ponicsán Kristóf