Nonverbális gyakorlatok a nyelvoktatásban – Jelentkezz ingyenes foglalkozásunkra!

Pedagógus vagy, aki külföldi gyerekeket tanít magyarul? Különböző országokból érkezett tinédzserekkel dolgozol szociális munkásként? Önkéntesként tartasz nyelvórákat-programokat vegyes anyanyelvű, fiatal résztvevőknek?

Ha igaz rád a fentiek bármelyike, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy arra, hogyan lehet a nyelvi akadályokat és kulturális különbségeket kreatív eszközökkel áthidalni egy csoportban, akkor a foglalkozásunk neked szól!

Az Európai Unió Erasmus+ programja által támogatott DeTalks-projekt célja, hogy innovatív eszközökkel támogassa a külföldiek nyelvoktatását. A hagyományos oktatási módszereket nonverbális fókuszú, kreatív gyakorlatokkal, játékokkal egészítjük ki, amelyek nemcsak a nyelvi akadályokat segítenek legyőzni, hanem nonverbális kommunikációba kódolt kulturális jelentéseket is átadnak a résztvevőknek és közelebb hozzák egymáshoz a különböző nemzetiségű csoporttagokat.

A projekt keretében a Szubjektív Értékek Alapítvány a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Térrel együttműködésben egynapos foglalkozást tart, melynek során a résztvevők megismerkedhetnek a kreatív nonverbális módszerek, játékok alkalmazásával elméletben és gyakorlatban is.

A foglalkozást két alkalommal tartjuk meg. Időpontok:

2020. február 1., szombat, 10:00-17:00 (ebédszünettel, az ebédről mi gondoskodunk)
2020. február 20., csütörtök, 10:00-17:00 (ebédszünettel, az ebédről mi gondoskodunk)

Helyszín: H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér, Budapest, 9. kerület, Haller u. 52.

Kinek ajánljuk? A foglalkozást elsősorban külföldi gyerekekkel/fiatalokkal (is) dolgozó pedagógusoknak, szociális/ifjúsági munkásoknak, művészeknek és önkénteseknek ajánljuk, de a részvételhez nem szükséges szakirányú végzettség, minden nagykorú érdeklődőt szívesen látunk.

Ha szeretnél részt venni a foglalkozáson, jelentkezz a bori.bujdoso@szubjektiv.org címen a választott nap (február 1-e vagy 20-a) megjelölésével. A jelentkezés folyamatos, de a foglalkozásokon alkalmanként maximum 20 fő vehet részt, amikor a csoport betelik, a jelentkezést lezárjuk.