Jelentkezz ingyenes slam poetry és tanításidráma-tréningre!

A Szubjektív Értékek Alapítvány két hétvégés, ingyenes slam poetry és tanításidráma-képzést tart ifjúsági munkásoknak a kirekesztés ellen Budapesten, a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Térrel együttműködésben.

A tréning az Erasmus+ program által támogatott, „Art4Act” nevű nemzetközi projekt keretében valósul meg, amelyben az európai ROOTS & ROUTES hálózat partnerszervezetei vesznek részt. A projekt célja, hogy olyan, az ifjúsági munka területén felhasználható, innovatív, nem-formális oktatási gyakorlatokat és módszereket dolgozzon ki, melyek segítenek a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés elleni fellépésben. A projekt keretében művészeti eszközöket alkalmazunk azért, hogy elősegítsük a kultúrák közötti párbeszédet, illetve támogassuk a diverzitást és a kifejezés szabadságát.

Mit kínálunk?

  • 2 x 2,5 napos kreatív, inspiráló, ingyenes foglalkozást, amelynek során az ifjúsági munkások olyan módszereket – slam poetry és tanítási dráma – sajátíthatnak el, amelyeket később társadalmi kirekesztés által veszélyeztetett fiatalokkal folytatott munkájukban alkalmazhatnak.
  • Érzékenyítő foglalkozást, amely során a résztvevők megismerkedhetnek a jellemző, és mindannyiunkban megbúvó sztereotípiákkal, és az ezek leküzdéséhez szükséges technikákkal.
  • A slam poetry-módszer kipróbálását a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Teret látogató gyerekekkel/fiatalokkal.
  • A szombati és vasárnapi napokon ingyenes ebédet a résztvevők számára.
  • Az érdeklődők számára lehetőséget, hogy a jövőben bekapcsolódjanak az európai ROOTS & ROUTES hálózat munkájába, akár külföldi szakmai találkozókon, workshopokon is részt vegyenek.

Kinek ajánljuk?

  • Azoknak, akik szeretnének művészeti eszközöket alkalmazni társadalmi kirekesztés által veszélyeztetett fiatalokkal folytatott munkájukban, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.
  • Azoknak, akik szeretnék művészeti eszközökkel bővíteni módszertani repertoárjukat.
  • Azoknak, akik úgy érzik, segítségre van szükségük abban, hogyan szólítsanak meg diszkriminációval sújtott, kirekesztéssel veszélyeztetett fiatalokat munkájuk során.
  • Azoknak, akik szívesen eltöltenek két inspiráló hétvégét hasonló hivatású, érdeklődésű szakemberek között.

Praktikus tudnivalók:

Helyszín: Budapest, H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér, 9. kerület, Haller utca 52.

Időpont: A tréning 2018. január 12-től január 21-ig tart, az alábbi időbeosztásban:

január 12., péntek 16:00-20:00
január 13., szombat 10:00-19:00 (ebédszünettel)
január 14., vasárnap 10:00-19:00 (ebédszünettel)
január 19., péntek 16:00-20:00
január 20., szombat 10:00-19:00 (ebédszünettel)
január 21., vasárnap 10:00-19:00 (ebédszünettel)

A tréning szakaszai egymásra épülnek, így a teljes tréningen való részvétel ajánlott.

A tréninget elsősorban társadalmi kirekesztés által veszélyeztetett fiatalokkal dolgozó pedagógusoknak, szociális munkásoknak, kulturális menedzsereknek, művészeknek, önkénteseknek szánjuk életkori megszorítás nélkül, de a tréning elvégzéséhez nem szükséges szakirányú végzettség, minden érdeklődőt szívesen látunk.


Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a csoport betelt, több jelentkezést sajnos nem tudunk elfogadni a tréningre.