Még lehet jelentkezni a Keep Calm & Stop Hate Speech workshopokra

Útjára indult a Keep Calm & Stop Hate Speech elnevezésű projekt, amely alapítványunk szervezésében, a No Hate Speech Mozgalom kampánybizottságával és az Új Nemzedék Közösségi Terekkel együttműködésben valósul meg.

A projekt során általános és középiskolai tanárokat, iskolapszichológusokat, iskolavezetőket, tanárszakos hallgatókat és egyéb oktatási vagy szociális szférában dolgozókat invitálunk arra, hogy vegyenek részt olyan egynapos workshopokon, ahol megalapozhatják módszertani felkészültségüket ahhoz, hogy iskolai kereteken belül olyan tevékenységeket és akciókat bonyolíthassanak le, amelyek segíthetnek megfékezni a sztereotípiák, a diszkriminatív attitűd vagy éppen a zaklatás megjelenését, illetve a gyűlöletbeszéd terjedését a diákok körében.

A projekt keretein belül elkészült egy feladatgyűjtemény is, amely olyan nem-formális módszereken alapuló játékos és ötletes feladatokat tartalmaz, amelyek kitűnően használhatóak a 7-17 éves diákokkal, akár a 45 perces órák keretein belül is. A feladatgyűjtemény itt megtekinthető, letölthető és szabadon felhasználható.

Az első két workshopot már megrendeztük a budapesti és a tatabányai Új Nemzedék Központban, ahol a résztvevők a visszajelzések szerint nagyon értékes tapasztalatokat szereztek a képzés alatt. A következő hetekben az ország minden régiójába ellátogatunk egy-egy workshop erejéig, melyre a jelentkezéseket korlátozott számban még mindig fogadjuk. Ehhez mindössze ennek az űrlapnak a kitöltése szükséges.

A pontos képzési helyszínekről és időpontokról a No Hate Speech Mozgalom Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők, az Események fülre kattintva.