Fiatal művész vagy? Eleged van a rasszizmusból és a diszkriminációból? Tudunk neked egy jó németországi programot!

2017 novemberében hét európai ország fiatal művészei gyűlnek majd össze a németországi Baltrum szigetén, hogy különböző alkotásokat hozzanak létre (például rövidfilmeket forgassanak, számokat írjanak, kis előadásokat rendezzenek) azzal a céllal, hogy ellen-narratívákat alkossanak a rasszista és kirekesztő diskurzusokkal szemben és dekonstruálják a gyűlöletbeszéd megnyilvánulásait.

Az “Art4Act – Diversity Dismantling Discrimination” nevű projekt keretében a fiatalok művészeti vezetők irányításával, két héten keresztül kis csoportokban dolgozva hoznak létre különböző alkotásokat.

Várjuk jelentkezésedet, ha

– életkorod 18 és 30 év közt van
– tánccal, zenével, videózással, spoken worddel, színjátszással vagy médiaművészettel foglalkozol
– magabiztosan kommunikálsz angolul
– ráérsz 2017. november 5. és 21. között.

A ROOTS & ROUTES Cologne egyesület szervezésében megvalósuló, angol nyelven zajló programban német, spanyol, holland, román, francia, olasz és magyar fiatalok vesznek majd részt – kiváló alkalom lehet arra, hogy megismerkedj és együttműködj más országok és kultúrák fiatal művészeivel, és felvedd a harcot a diszkrimináció különböző formái ellen.

Mit kínálunk?

– művészeti vezetők segítségét az alkotások csoportos megvalósításában
– kreatív fiatalokból álló, inspiráló közeget
– szállást és ellátást Baltrum szigetén
– hozzájárulást az utazási költségedhez

A Baltrum projektre idén már harmadszor kerül sor, ha kíváncsi vagy az előző, 2015-ös projekt keretében készült videókra, kattints ide!

Ha szeretnél részt venni a programon, jelentkezz a bori.bujdoso@szubjektiv.org email címen!

Fotó: Farbanomalie | Aileen Wessely