Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tünet Együttes: Te Szemét! – Szabadtéri nagytakarítás és szennyesztrád

2020. szeptember 23. – 18:00 - 20:00

Időpontváltozás: az esemény 18 órakor kezdődik!
***

Reciklálunk, reciklálunk?
Inkább szeressük úgy, ahogy van.
Lehempergő tánckommandó a város belében.
Bántja a szemeted?
Biztos kukás.

A Tünet Együttes utcai performansza a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba. Az előadás a köztér különböző pontjain felbukkanó szemétkommandó vicces-megdöbbentő akcióiból áll, melyek a gyanútlan járókelőket veszik célba, késztetik reakcióra. A humorral és melankóliával teli performansz nem csak a hulladék globálisan megoldatlan problémájára hívja fel a figyelmet, de a társadalom számára hasznavehetetlen, elértéktelenedett emberéletekére is. Kecskés Krisztina jelmeztervező kosztümjei és installációi a szemetet műalkotássá, kordokumentummá lényegítik át, hiszen egy adott társadalom legbeszédesebb portréját az általa termelt szemét festi meg.

Rendező-koreográfus (Szabó Réka 2008-as rendezése alapján): Szász Dániel
Rendező munkatársa: Czakó Máté
Táncosok, alkotók: Békési-Szombati Anett, Ivanov Gábor/Kelemen Patrik, Horváth Nóra/Mary Zhang, Szász Dániel, Gőz István
Jelmez: Kecskés Krisztina
Zene: Bartha Márk
Fotós: Dusa Gábor

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni itt lehet: https://szemet.eventbrite.com

Az eseményt az Európa Pont Facebook-oldalán online is közvetítjük.

További információ a performanszról: http://tunetegyuttes.hu/darab/te-szemet

Az eseményen maszk viselése kötelező! A járványügyi helyzetre tekintettel bevezetett korlátozó intézkedések szigorítása esetén az egyes események elmaradhatnak, illetve későbbi időpontban kerülhetnek megrendezésre.


Az óvintézkedésekről részletesen:

Nagyon örülünk, hogy az Európa Pont szeptembertől újra megnyithatja kapuit, és ismét üdvözölhetünk benneteket eseményeinken. Annak érdekében, hogy ez hosszútávon így maradhasson, a járvány idejére néhány új intézkedést vezetünk be, melynek betartása minden vendégünk számára kötelező.

Minden eseményünket, ahol ez technikailag megoldható, online is közvetítjük, így amennyiben személyesen nem tudtok eljönni, vagy valamely óvintézkedést nem tudjátok tartani, kérjük, hogy az online térben kövessétek rendezvényeinket.

Mit kérünk?

– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha az elmúlt 14 napban bármilyen betegségre utaló tünetet észleltél magadon!
– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha találkoztál olyan személlyel az elmúlt 14 napban, aki maga igazoltan koronavírus-fertőzött vagy koronavírus-fertőzöttel találkozott.
– Az Európa Pont teljes területén, valamint a belépésre való várakozáskor kötelező a szájat és orrot teljesen eltakaró maszk viselése a rendezvény teljes ideje alatt!

Milyen intézkedésekre számíthatsz?

A beléptetéskor:

– Minden rendezvényünk regisztrációköteles. A rendezvényre csak az előzetesen regisztrált résztvevőket engedjük be. Regisztrálni az adott rendezvény linkjén tudsz. A regisztráció során megadott tadatokat az érvényben lévő adatvédelmi szabályok alapján kezeljük, és 21 nap elteltével megsemmisítjük.
– Beléptetésnél mindenkinél érintésmentesen lázat mérünk. Amennyiben a lázmérő lázat vagy hőemelkedést jelez, az eseményen személyesen nem vehetsz részt.
– Belépés előtt kérünk, hogy fertőtlenítsd le a kezed az ajtóban kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőállomáson!

A rendezvény alatt:

– A rendezvény alatt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező! Ez alól kizárólag az előadóink képeznek kivételt az előadás idejére. Ők egymástól 1,5 méteres, a közönségtől pedig minimum 2 méteres távolságot tartanak majd. Az előadás előtt és azt követően a maszk viselése számukra is kötelező.
– A büfénk a járvány idején nem üzemel.
– A rendezvény előtt a helyszínt minden alkalommal fertőtlenítjük.
– A rendezvény alatt – amennyire az időjárási körülmények engedik – biztosítjuk a helyszín maximális szellőzését.
– Rendezvényeinkre a maximális férőhelynél kevesebb nézőt engedünk be.

A rendezvényeken mindenki saját felelősségére vesz részt!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete fenntartja a jogot, hogy az intézkedéseken szükség esetén bármikor változtasson, vagy a rendezvény lemondása mellett döntsön.
Együttműködéseteket előre is köszönjük!

Reméljük, hogy a megszokott hangulatban és színvonalon telik az Európa Pont következő évada. Várunk benneteket szeretettel!

Részletek

Dátum:
2020. szeptember 23.
Időpont:
18:00 - 20:00
Honlap:
https://szemet.eventbrite.com/

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép