Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Európai gondolkodók: Vincent Liegey

2020. szeptember 22. – 18:00 - 21:00

Vincent Liegey 1979-ben született Besançonban. Mérnök, interdiszciplináris kutató, esszéista és gazdaságinövekedés-specialista, a budapesti Cargonomia kooperáció társalapítója.

A Cargonomia alapvetően három, társadalmi és környezeti szempontból felelősen működő szervezet együttműködése: egy közösségi bicikliszerelő műhely, egy fenntartható élelmiszereket termelő biokert és egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású közlekedési megoldások előmozdításán dolgozó teherbiciklis futárszolgálat. A fenntarthatóság és a tisztességes kereskedelem elvét követve, a kezdeményezés elsődleges célja, hogy összekösse a helyi termelőket az egészséges és környezettudatos étkezési lehetőségeket kereső fogyasztói közösségekkel. Az együttműködés révén az élelmiszeripari termékeket az egész városban kiszállítják az ügyfeleknek, és ehhez helyben gyártott rakománykerékpárokat használnak.

Előadásában Liegey a nemnövekedés teóriájáról fog beszélni. Már maga az elnevezés is olyan provokatív nyelvi eszköz, amely arra sarkall, hogy az emberek megkérdőjelezzék azt, hogy a több szükségszerűen jobb. Azt, hogy a rendszereinknek függeni kell a növekedéstől, a kisvállalkozástól a nemzeti bankon keresztül az államig.

Vajon egy véges bolygón lehetséges a végtelen növekedés? Van-e egyáltalán értelme felépítenünk egy olyan társadalmat, amely a növekedéstől függ? A nemnövekedés mozgalma vitaindítónak szánja ezeket a kérdéseket, ugyanakkor megpróbál válaszokat és megoldási javaslatokat felkutatni a felmerülő kihívásokra.

„Újra kell értelmezzük, mi az az értelmes élet, ahhoz, hogy olyan alternatívát tudjunk felmutatni, ami nem csak fenntartható, de kívánatos is.”

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a https://euthinkers.eventbrite.com oldalon keresztül lehet jelentkezni.

Az eseményt az Európa Pont Facebook-oldalán online is közvetítjük. A beszélgetés angol nyelven, szinkrontolmácsolással zajlik.

Az eseményen maszk viselése kötelező! A járványügyi helyzetre tekintettel bevezetett korlátozó intézkedések szigorítása esetén az egyes események elmaradhatnak, illetve későbbi időpontban kerülhetnek megrendezésre.


Az óvintézkedésekről részletesen:

Nagyon örülünk, hogy az Európa Pont szeptembertől újra megnyithatja kapuit, és ismét üdvözölhetünk benneteket eseményeinken. Annak érdekében, hogy ez hosszútávon így maradhasson, a járvány idejére néhány új intézkedést vezetünk be, melynek betartása minden vendégünk számára kötelező.

Minden eseményünket, ahol ez technikailag megoldható, online is közvetítjük, így amennyiben személyesen nem tudtok eljönni, vagy valamely óvintézkedést nem tudjátok tartani, kérjük, hogy az online térben kövessétek rendezvényeinket.

Mit kérünk?

– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha az elmúlt 14 napban bármilyen betegségre utaló tünetet észleltél magadon!
– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha találkoztál olyan személlyel az elmúlt 14 napban, aki maga igazoltan koronavírus-fertőzött vagy koronavírus-fertőzöttel találkozott.
– Az Európa Pont teljes területén, valamint a belépésre való várakozáskor kötelező a szájat és orrot teljesen eltakaró maszk viselése a rendezvény teljes ideje alatt!

Milyen intézkedésekre számíthatsz?

A beléptetéskor:

– Minden rendezvényünk regisztrációköteles. A rendezvényre csak az előzetesen regisztrált résztvevőket engedjük be. Regisztrálni az adott rendezvény linkjén tudsz. A regisztráció során megadott tadatokat az érvényben lévő adatvédelmi szabályok alapján kezeljük, és 21 nap elteltével megsemmisítjük.
– Beléptetésnél mindenkinél érintésmentesen lázat mérünk. Amennyiben a lázmérő lázat vagy hőemelkedést jelez, az eseményen személyesen nem vehetsz részt.
– Belépés előtt kérünk, hogy fertőtlenítsd le a kezed az ajtóban kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőállomáson!

A rendezvény alatt:

– A rendezvény alatt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező! Ez alól kizárólag az előadóink képeznek kivételt az előadás idejére. Ők egymástól 1,5 méteres, a közönségtől pedig minimum 2 méteres távolságot tartanak majd. Az előadás előtt és azt követően a maszk viselése számukra is kötelező.
– A büfénk a járvány idején nem üzemel.
– A rendezvény előtt a helyszínt minden alkalommal fertőtlenítjük.
– A rendezvény alatt – amennyire az időjárási körülmények engedik – biztosítjuk a helyszín maximális szellőzését.
– Rendezvényeinkre a maximális férőhelynél kevesebb nézőt engedünk be.

A rendezvényeken mindenki saját felelősségére vesz részt!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete fenntartja a jogot, hogy az intézkedéseken szükség esetén bármikor változtasson, vagy a rendezvény lemondása mellett döntsön.
Együttműködéseteket előre is köszönjük!

Reméljük, hogy a megszokott hangulatban és színvonalon telik az Európa Pont következő évada. Várunk benneteket szeretettel!

Részletek

Dátum:
2020. szeptember 22.
Időpont:
18:00 - 21:00
Honlap:
https://euthinkers.eventbrite.com/

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép