Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egy csésze Európa: spanyol irodalom

2020. szeptember 16. – 18:00 - 20:00

Az idei Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége Spanyolország lett volna, a koronavírus miatt azonban a fesztivál elmaradt. Mi viszont nagyon szeretjük a spanyol irodalmat, és úgy döntöttünk, hogy szeptemberben csak azért is legyen a menü egy csésze spanyol irodalom.

Kik olvasnak spanyol szerzőket és miért? Melyek a legnépszerűbb és a legklasszikusabb spanyol nyelven íródott könyvek? Beszélünk majd Cervantesről, Lope de Vegáról, Marquezről, Borgesről, Vargas Llosaról és Javier Maríasról; lovagregény-paródiáról, ibériai lélektani krimiről és mágikus irodalomról. Várunk minden könyvmolyt sok szeretettel!

Az Egy csésze spanyol Irodalom díszvendége: Javier Valdivielso Odriozola, a Cervantes Intézet igazgatója

Vendégeink lesznek még:
Kutasy Mercédesz, műfordító (Roberto Bolaño, Guillermo Cabrera Infante…), az ELTE Spanyol Tanszékének oktatója

Sárközy Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója

Az est műsorvezetője: Szederkényi Olga, szerkesztő.

Az Egy csésze spanyol irodalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény, regisztrálni az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet.

Az eseményt az Európa Pont Facebook-oldalán online is közvetítjük.

Az eseményen maszk viselése kötelező! A járványügyi helyzetre tekintettel bevezetett korlátozó intézkedések szigorítása esetén az egyes események elmaradhatnak, illetve későbbi időpontban kerülhetnek megrendezésre.


Az óvintézkedésekről részletesen:

Nagyon örülünk, hogy az Európa Pont szeptembertől újra megnyithatja kapuit, és ismét üdvözölhetünk benneteket eseményeinken. Annak érdekében, hogy ez hosszútávon így maradhasson, a járvány idejére néhány új intézkedést vezetünk be, melynek betartása minden vendégünk számára kötelező.

Minden eseményünket, ahol ez technikailag megoldható, online is közvetítjük, így amennyiben személyesen nem tudtok eljönni, vagy valamely óvintézkedést nem tudjátok tartani, kérjük, hogy az online térben kövessétek rendezvényeinket.

Mit kérünk?

– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha az elmúlt 14 napban bármilyen betegségre utaló tünetet észleltél magadon!
– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha találkoztál olyan személlyel az elmúlt 14 napban, aki maga igazoltan koronavírus-fertőzött vagy koronavírus-fertőzöttel találkozott.
– Az Európa Pont teljes területén, valamint a belépésre való várakozáskor kötelező a szájat és orrot teljesen eltakaró maszk viselése a rendezvény teljes ideje alatt!

Milyen intézkedésekre számíthatsz?

A beléptetéskor:

– Minden rendezvényünk regisztrációköteles. A rendezvényre csak az előzetesen regisztrált résztvevőket engedjük be. Regisztrálni az adott rendezvény linkjén tudsz. A regisztráció során megadott tadatokat az érvényben lévő adatvédelmi szabályok alapján kezeljük, és 21 nap elteltével megsemmisítjük.
– Beléptetésnél mindenkinél érintésmentesen lázat mérünk. Amennyiben a lázmérő lázat vagy hőemelkedést jelez, az eseményen személyesen nem vehetsz részt.
– Belépés előtt kérünk, hogy fertőtlenítsd le a kezed az ajtóban kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőállomáson!

A rendezvény alatt:

– A rendezvény alatt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező! Ez alól kizárólag az előadóink képeznek kivételt az előadás idejére. Ők egymástól 1,5 méteres, a közönségtől pedig minimum 2 méteres távolságot tartanak majd. Az előadás előtt és azt követően a maszk viselése számukra is kötelező.
– A büfénk a járvány idején nem üzemel.
– A rendezvény előtt a helyszínt minden alkalommal fertőtlenítjük.
– A rendezvény alatt – amennyire az időjárási körülmények engedik – biztosítjuk a helyszín maximális szellőzését.
– Rendezvényeinkre a maximális férőhelynél kevesebb nézőt engedünk be.

A rendezvényeken mindenki saját felelősségére vesz részt!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete fenntartja a jogot, hogy az intézkedéseken szükség esetén bármikor változtasson, vagy a rendezvény lemondása mellett döntsön.
Együttműködéseteket előre is köszönjük!

Reméljük, hogy a megszokott hangulatban és színvonalon telik az Európa Pont következő évada. Várunk benneteket szeretettel!

Részletek

Dátum:
2020. szeptember 16.
Időpont:
18:00 - 20:00
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1449301611928702

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép