Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lumière Filmklub: Yao utazása

2020. szeptember 10. – 19:00 - 22:00

A népszerű francia színész, Omar Sy (Életrevalók, Csokoládé, Derült égből apu) egy igazán szívhez szóló filmmel tér vissza a filmvászonra.

A filmben Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával.

A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül.

A vetítést követően France Mutombóval, az Afrikáért Alapítvány elnökével beszélgetünk.

A Lumière Filmklub kurátora Bujdosó Bori, újságíró. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a yaoutazasa.eventbrite.com oldalon keresztül lehet.

Forrás, további információ a filmről:
port.hu/adatlap/film/mozi/yao-utazasa-yao/movie-209092

Az eseményen maszk viselése kötelező! A járványügyi helyzetre tekintettel bevezetett korlátozó intézkedések szigorítása esetén az egyes események elmaradhatnak, illetve későbbi időpontban kerülhetnek megrendezésre.


Az óvintézkedésekről részletesen:

Nagyon örülünk, hogy az Európa Pont szeptembertől újra megnyithatja kapuit, és ismét üdvözölhetünk benneteket eseményeinken. Annak érdekében, hogy ez hosszútávon így maradhasson, a járvány idejére néhány új intézkedést vezetünk be, melynek betartása minden vendégünk számára kötelező. Ha a lentiek közül valamely óvintézkedést nem tudjátok tartani, kérjük, hogy ne regisztráljatok és ne vegyetek részt az eseményen.

Mit kérünk?

– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha az elmúlt 14 napban bármilyen betegségre utaló tünetet észleltél magadon!
– Kérjük, ne vegyél részt személyesen, ha találkoztál olyan személlyel az elmúlt 14 napban, aki maga igazoltan koronavírus-fertőzött vagy koronavírus-fertőzöttel találkozott.
– Az Európa Pont teljes területén, valamint a belépésre való várakozáskor kötelező a szájat és orrot teljesen eltakaró maszk viselése a rendezvény teljes ideje alatt!

Milyen intézkedésekre számíthatsz?

A beléptetéskor:

– Minden rendezvényünk regisztrációköteles. A rendezvényre csak az előzetesen regisztrált résztvevőket engedjük be. Regisztrálni az adott rendezvény linkjén tudsz. A regisztráció során megadott tadatokat az érvényben lévő adatvédelmi szabályok alapján kezeljük, és 21 nap elteltével megsemmisítjük.
– Beléptetésnél mindenkinél érintésmentesen lázat mérünk. Amennyiben a lázmérő lázat vagy hőemelkedést jelez, az eseményen személyesen nem vehetsz részt.
– Belépés előtt kérünk, hogy fertőtlenítsd le a kezed az ajtóban kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőállomáson!

A rendezvény alatt:

– A rendezvény alatt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező! Ez alól kizárólag az előadóink képeznek kivételt az előadás idejére. Ők egymástól 1,5 méteres, a közönségtől pedig minimum 2 méteres távolságot tartanak majd. Az előadás előtt és azt követően a maszk viselése számukra is kötelező.
– A büfénk a járvány idején nem üzemel.
– A rendezvény előtt a helyszínt minden alkalommal fertőtlenítjük.
– A rendezvény alatt – amennyire az időjárási körülmények engedik – biztosítjuk a helyszín maximális szellőzését.
– Rendezvényeinkre a maximális férőhelynél kevesebb nézőt engedünk be.

A rendezvényeken mindenki saját felelősségére vesz részt!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete fenntartja a jogot, hogy az intézkedéseken szükség esetén bármikor változtasson, vagy a rendezvény lemondása mellett döntsön.
Együttműködéseteket előre is köszönjük!

Reméljük, hogy a megszokott hangulatban és színvonalon telik az Európa Pont következő évada. Várunk benneteket szeretettel!

Részletek

Dátum:
2020. szeptember 10.
Időpont:
19:00 - 22:00
Honlap:
https://www.facebook.com/events/726442711280559

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép