Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Így használj kreatív eszközöket a nyelvoktatásban!

2020. október 7. – 10:00 - 14:00

Kreatív gyakorlatokat használnál a nyelvoktatásban? Gyere el játékos rendezvényünkre!

Amikor nyelvet tanulunk, nemcsak szókincset és nyelvtani szabályokat sajátítunk el, hanem egy új kultúrával is ismerkedünk. A kulturális és nonverbális kommunikációs jelek értelmezése, helyes alkalmazása nélkül nem valósulhat meg az igazán sikeres nyelvtanulás. Különösen fontos ez olyankor, amikor egy csoportban különböző nemzetiségű, hátterű, kultúrájú emberek együtt tanulnak.

Ha idegen nyelvet vagy magyar nyelvet tanítasz, ha szociális munkásként vagy önkéntesként vegyes nemzetiségű és/vagy kulturális hátterű csoportokkal dolgozol, segítségedre lehet az a feladatgyűjtemény, amit rendezvényünkön bemutatunk.

A Szubjektív Értékek Alapítvány hat másik európai szervezettel együttműködésben dolgozta ki azt a feladatgyűjteményt, ami olyan kreatív, elsősorban nonverbális fókuszú játékok lépésről lépésre követhető leírását tartalmazza, melyek a nyelvoktatásban kiegészítő eszközként használhatók a nyelvi és kulturális különbségek áthidalására.

Rendezvényükön alkalmad nyílik majd:

• megismerkedni a magyar és angol nyelven is elérhető, ingyenes feladatgyűjteménnyel;
• résztvevőként kipróbálni néhányat a kiadványban szereplő játékos gyakorlatok közül;
• a gyakorlatokra vonatkozó kérdéseidet, felvetéseidet közvetlenül a feladatgyűjtemény összeállításában részt vevő szakemberekkel megvitatni;
• hozzád hasonló területen dolgozó szakmabeliekkel beszélgetni a nyelvoktatás kihívásairól, a hagyományos tanítási módszerek kreatív módszerekkel történő kiegészítésének lehetőségeiről.

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2020. október 7., szerda de. 10:00. (Befejezés kb. 14:00 órakor.)
Európa Pont, Budapest 1024, Lövőház u. 35.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt tudsz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNKK0DZh7xCUkhJY1oPi-owi38P8urm8NKrDhxO0khM_HEcA/viewform?usp=sf_link

A járványhelyzetre tekintettel a rendezvény teljes időtartama alatt szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező. A rendezvényre csak az előzetesen regisztrált résztvevőket engedjük be. A regisztráció során megadott adatokat az érvényben lévő adatvédelmi szabályok alapján kezeljük. A rendezvényen maximum 50 fő vehet részt.

A rendezvényre az Európai Unió Erasmus+ programja által támogatott „DeTalks” projekt keretében kerül sor.

Részletek

Dátum:
2020. október 7.
Időpont:
10:00 - 14:00
Honlap:
https://www.facebook.com/events/257028892167632

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép