Adunk egy csomó művészeti gyakorlatot a kirekesztés ellen

Az Art4Act projekt keretében hét európai és egy tunéziai partnerszervezet közösen létrehozott egy angol nyelvű feladatgyűjteményt, amely különböző művészeti eszközöket alkalmazó, diszkriminációellenes gyakorlatokat tartalmaz.

A gyakorlatok kreatív, játékos formában segíthetnek többek között szembesülni saját sztereotípiáinkkal és előítéleteinkkel, hozzájárulhatnak különböző diszkriminatív szituációk okainak feltárásához, támogathatják konfliktusok megoldását egy csoporton belül, és végeredményben, reményeink szerint, hozzájárulhatnak ahhoz, hogy felvegyük a harcot a kirekesztés minden formája ellen.

A feladatgyűjteményt elsősorban fiatalokkal dolgozó szociális munkásoknak készítettük, emellett különösen hasznos lehet tanárok számára is, de szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki szeretne a kirekesztéshez kapcsolódó témákkal foglalkozni játékos gyakorlatokon keresztül.

A feladatgyűjtemény letöltéséhez kattints ide!

Ha szeretnéd megnézni a projekt keretében készült rövid dokumentumfilmeket a partnerek művészeti tréningjeiről, kattints ide!