Zöld Forrás – Szennyezés

A “Hogyan szennyezhetek kevesebbet, hogyan kerülhetem el a szennyezőket?” című projektünk megvalósítására 2016 augusztusa és 2017 májusa között került sor a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás projektjének támogatásával.

A projekt keretén belül elkészült egy új, átfogó interaktív honlap, amely bemutatja a levegőt, a beltereinket, épületeinket, lakókörnyezetünket szennyező forrásokat. Megújult a korábban a Levegő Munkacsoport munkatársai által is üzemeltetett www.vegyi.blog.hu oldal, mely híroldalként szolgál, s környezetbiztonsággal, környezet-egészségüggyel, szennyezésekkel, vegyi anyag kivonásokkal kapcsolatos híreket tartalmaz.

Létrehoztuk a Káros Vegyszerek Blog nevű Facebook csoportot, amelyben folyamatosan frissített posztok találhatók, s a honlapon nagy sikernek örvendő „szakértő válaszol” rovatot olvasóink a Facebook csoportban is igénybe vehetik.

Elkészítettük a Vegyi Anyagok című kézikönyvet, amely 24 oldalon keresztül egyes területenként mutatja be, hogy miként csökkenthetjük a környezeti hatásunkat, majd, hogy mi magunk hogyan védekezhetünk (teendők szmog esetén, természetes és környezettudatosabb alternatívák tisztálkodás, öltözködés és a mindennapi élet során).

A projekt időtartama alatt általános és középiskolás korosztály számára tartottunk interaktív környezetvédelmi órákat, ahol a diákok megismerkedhettek a témakör fontosságával és játékos keretek között sajátíthatták el a különböző környezetvédelmi lépéseket, illetve védekezési mechanizmusokat.