Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lux filmdíj – Kontroll nélkül

2019. november 27. – 19:00 - 22:00

A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Kontroll nélkül akár igaz történet is lehetne: a film Benni szemén keresztül azoknak a gyerekeknek a történetét meséli el, akikre minden igyekezet ellenére nincs felkészülve az ellátórendszer. A még csak 11 éves Helena Zengel hátborzongatóan erőteljes, érett alakítása egész biztosan sokáig velünk marad majd. A film egyike volt az idei Lux-filmdíj 10 döntőbe jutott alkotásának.

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek tanácstalanul adogatják őt egymás között, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját. Képtelen elfogadni, hogy lemondott róla, és az újabb és újabb csalódások ellenére napról-napra reménykedik, hogy egyszer megmenti és hazaviszi. Most azonban emberére akad az egyik új nevelőben, aki a nehéz kezdés dacára kiáll Benniért. Kockázatos javaslattal áll elő, amivel nem csak szakmai karrierjét, de akaratlanul saját családját is veszélybe sodorja.

A filmvetítés előtt Bognár Péterrel, a Lux filmdíj döntőbizottságának magyar tagjával beszélgetünk.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi oldalon keresztül lehet: https://kontrollnelkul.eventbrite.com

További információ a filmről: https://port.hu/adatlap/film/mozi/kontroll-nelkul–systemsprenger/movie-210548

Részletek

Dátum:
2019. november 27.
Időpont:
19:00 - 22:00
Honlap:
https://kontrollnelkul.eventbrite.com/

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép