Zárjuk a SHELTER projektet

Idén január 15.-én került megrendezésre a SHELTER projekt zárókonferenciája, mely egyben a projekt negyedik szakmaközi találkozója is volt. A projekt célja fejleszteni a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak ellátását, védelmét, valamint hozzáférésüket olyan erőforrásokhoz és hálózatokhoz, amelyek segítik őket a bejelentés megtételen során, és segítséget, valamint célzott támogatást biztosítanak számukra az egészségügyi szférában.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel az idei találkozót online tudtuk csak megszervezni, ennek ellenére is több mint 20 szakmabeli érdeklődő vett részt az eseményen. A találkozót Dr. Nagy Judit (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) köszöntője nyitotta, majd Takács Borbála (Szubjektív Értékek Alapítvány) tartott egy összefoglalót a projektmunkáról; részletezte a nemzeti együttműködésben megtervezett, helyileg megvalósított tevékenységek folyamatát és eredményeit. Ezek után Dombos Tamás (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) összefoglalta az Európai kutatási jelentés eredményeit, valamint Lőrincz Marcell (Szubjektív Értékek Alapítvány) moderálta a beszélgetést, mely során a résztvevőkkel közösen arról beszélgettünk, hogy hogyan lenne érdemes tovább folytatni a közös munkát a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak támogatási rendszerét tovább fejlesztve. Az eseményt Dombos Tamás zárta.

A projekt 2018 decemberében indult és 26 hónapon át tart(ott), Magyarországon kívül három további ország szervezetei vettek részt benne: Spanyolország, Ciprus és Málta.