WICP a Bánkitón és a Bagázs Bazárban

Végéhez közeledik a WomInCreativePower projekt, így az Alapítvánnyal két eseményt is szerveztünk, hogy megosszuk a projekt eredményeit a nagyvilággal, betekintést nyújtsunk a korábban lebonyolított mentorprogramunk és tandemtréningünk részleteibe, valamint hogy építsük a szervezetünkkel kapcsolatban álló bevándorló nők kapcsolati hálóját. 

Az első rendezvényünket az egyik korábbi mentoráltunk közösségépítő és tudásmegosztómegosztó hálózatával, a “The WomenUp Network”-kel együttműködve valósítottuk meg a Bagázs Bazárban.

A rendezvényen 36 nő vett részt, hogy új emberekkel ismerkedjen meg, megossza tapasztalatait és választ nyerjen kérdéseire. Egyaránt voltak köztük vállalkozók, cégtulajdonosok, illetve olyan nők, akik megszokott munkahelyüket hátrahagyva valami újat szeretnének építeni, és ehhez kerestek inspirációt, bátorságot, vagy külső segítséget hasonló cipőben járó nőktől.

Mindez a kölcsönös segítségnyújtás szellemében, versengés nélkül történt!

Az eseményen 5 sikeres vállalkozást üzemelő előadó nő osztotta meg vállalkozói ismereteit, és inspirációt adtak minden résztvevőnek.

Ezúton is nagyon köszönjük minden résztvevőnek és előadónak, akik hozzájárultak ehhez az eseményhez!

 

A Bánkitó Fesztiválon is bemutattuk a WICP projektet!

Másfél órás érzékenyítő workshopot és egész napos nyílt beszélgetést tartottunk az érdeklődő résztvevőknek, amit kvízekkel és kapcsolatépítési lehetőségekkel tarkítottunk.

A résztvevők megismerhették a Smart Start nevű társasjátékunkat, amely a vállalkozókat segíti üzletük elindításában, kipróbálhatták a tandem módszert, és közösen elmélkedtünk a nemi és társadalmi egyenlőtlenségekről, illetve elnyomásról, sztereotípiákról és előítéletekről.

 

A WomInCreativePower az Európai Unió Erasmus+ programja és a luxemburgi Anefore nemzeti ügynökség által közösen alapított projekt. További információért látogasson el a http://wicp.network/ weboldalunkra.