The Synchromesh

Az Audio Dráma reneszánszát éli. Az online terjesztésen keresztül a globális közönség elérésének új lehetőségei az egyik legsokoldalúbb, legkreatívabb és legelérhetőbb művészeti formává tették. A podcastokhoz szokott közönség szívesen keresi a kiváló minőségű drámákat. A nemzetközi fesztiválok megismertették a közönséggel a más nyelveken való zenehallgatás gondolatát.

Ez a projekt hét ország előadóművészeti szakembereit mutatja be e figyelemre méltó művészeti ág örömeivel és lehetőségeivel. A projekt arra is felkészíti a résztvevőket, hogy nemzetközivé tegyék karrierjüket azáltal, hogy közvetlen tapasztalatot adnak számukra a más országokból származó kollégákkal való együttműködésben a munka elkészítése és elosztása érdekében.

A program 2023. augusztus végén kéthetes rezidenciával kezdődik a 2023-as európai kulturális városban, Temesváron. Ezt követően a résztvevők kis nemzetközi konzorciumokat alkotnak, amelyek mindegyike egy teljes hosszúságú professzionális audiodrámát készít. Mesterkurzusokból és egyéni mentorálásból álló program támogatja a konzorciumokat.

Emellett erőforrásokat is fejlesztünk a nemzetközi audiodráma népszerűsítésére és fejlesztésére

Az EU Kultúra program finanszírozásában jön létre.

PROJECT WEBSITE: https://the-synchromesh.eu/