Rzeszow-ban jártak InclusEU önkénteseink!

A Rzeszów-i Önkéntes Infónapokon való részvétel során a magyar delegáció tagjai számos értékes tapasztalatot és szakmai ismeretet szereztek. Az esemény három napja alatt számos program és előadás keretében mélyedhettek el az önkéntesség különböző területein és az Európai Uniós lehetőségekben.

Az első napon, a megnyitó gálán és közös vacsorán keresztül lehetőségük nyílt a résztvevőknek az informális. A Konfitura étteremben eltöltött idő lehetőséget adott arra, hogy a Szubjektív Értékek Alapítványt képviselő Kovács Péter, a SZUBI Önkéntes Program szakmai vezetője, valamint a szervezet önkéntesei, Novákovics Regina és Ponty Gábor kötetlenül beszélgessenek a projekt partnereikkel és a külföldi önkéntesekkel.

A második napon, számos szakmai előadás és workshop várta a résztvevőket. A regisztrációt követően Marek Duda, a Rzeszow Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselője köszöntötte a résztvevőket. Ezután olyan témák kerültek előtérbe, mint a Covid-19 világjárvány idején nyújtott segítség, az egészséges életmód önkéntes támogatása, valamint a társadalmi csoportok támogatása.

A szakmai előadások lehetőséget adtak a résztvevőknek arra, hogy megismerjék más európai önkéntes szervezetek munkáját és gyakorlatát, melyből az egész projekt profitált.

A harmadik napon folytatódott a szakmai programok sora. Az előadások és műhelymunkák mellett különböző kulturális programok és városnéző túrák színesítették a napot. Ezeken a programokon keresztül közelebbről megismerhettük Rzeszów városát és annak kulturális életét.

Az esemény során szerzett tapasztalatok és az újonnan szerzett ismeretek hozzájárulnak a magyar önkéntesek munkájának fejlesztéséhez és inspirálják őket a jövőbeli projektekben való részvételben. 

Ezúton is köszönjük a szervezést lengyel partnereinknek, találkozunk Romániában!