Online workshop szociális munkásoknak

A Szubjektív Értékek Alapítvány 2 alkalmas online workshopot szervez szociális munkások, szociális munka hallgatók, civil szervezetek munkatársai részére.
Helyszín: Zoom
Időpont: május 28. délután, 29. délelőtt

A Szubjektív Értékek Alapítvány 2 alkalmas online workshopot szervez szociális munkások, szociális munka hallgatók, civil szervezetek munkatársai részére.

Az iszlámmal és a muszlimokkal szembeni ellenséges magatartás (iszlamofóbia) a muszlim közösségekhez tartozó vagy muszlimnak vélt személyek elleni megkülönböztetésben és erőszakban nyilvánul meg, ami társadalmi kirekesztésüket és elszigetelődésüket okozza. Az intolerancia és a megkülönböztetés azonban nemcsak a muszlim egyénekre és közösségekre, hanem az egész társadalomra nézve is káros lehet, mivel veszélyezteti a társadalom alapjait, és negatívan hat a társadalmi kohézióra.

Tartsatok velünk a workshopon, hogy közösen gondolkodhassunk, tervezhessünk az iszlamofóbia ellen történő fellépés lehetőségeiről! Az esemény facilitátora Barsi Anna.
Részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

Program:
Május 28. péntek 16:00-19:00
– Bemutatkozás
– Interkulturális szenzitivitás, tolerancia tréning (alapismeretek az iszlámról, muszlimok helyzete Magyarországon, muszlim nőket érintő többszörös diszkrimináció, szociálpszichológiai alapismeretek, iszlamofóbia)

Május 29. szombat 10:00~15:00
– Jó gyakorlatok az iszlamofóbia elleni fellépésre
– Saját programterv kidolgozása kis csoportokban

A workshopot ZOOM-on tartjuk május 28 péntek délután és május 29 szombat délelőtt. A belépési linket e-mailben küldjük majd az esemény előtt pár nappal.

Az esemény kis csoportban fog megvalósulni, a létszám limitált, és regisztrációhoz kötött. Regisztráció: https://forms.gle/dhJDHqWicqsBidTb8


A workshop a MEET projekt részeként kerül megvalósításra a Szubjektív Értékek Alapítvány szervezésében, az Európai Unió Jogok, Egyenlőség és Polgárság 2014-2020 program támogatásával.

További információ a projektről: https://meet-project.alberodellavita.org/
Kapcsolat: anita.nagy@szubjektiv.org