Önkéntesség és Közösségépítés a Sziget Fesztiválon – Jót, Jól, Jól szórakozva!

Már közel 15 éve a Szubjektív Értékek Alapítvány aktívan képviselteti magát a Sziget Fesztivál Civil Szigetén kitelepült szervezetek között, az InclusEU projekt által biztosított lehetőségeknek köszönhetően pedig idén 42 új önkéntes csatlakozott hozzánk, hogy újra megszervezhessük különböző programjainkat, bemutassuk a szervezetünk hasznos tevékenységeit, bevonjuk a látogatókat, és olyan önkénteseket toborozzunk az érdeklődők közül, akik velünk együtt az elfogadásért és a fentarthatóságért küzdenek.Hogy is lehetne egy fesztivál jobb, mint amikor egy csoport hasonló gondolkodású, lelkes ember települ ki, akik azért vannak ott, hogy segítsenek, inspiráljanak, érzékenyítsenek?

Az idei Sziget Fesztivál során a Szubjektív Értékek Alapítvány sátránál pontosan ez történt!

Ha nem találkoztál velünk, olvasd el rövid összefoglalónkat!

A fesztivál előtt és alatt folytatott hatékony kommunikáció révén a főkoordinációs stábbal igyekeztünk ösztönözni az embereket az önkéntes tevékenységekben való részvételre. Ez sikeresnek bizonyult, hiszen 42 önkéntesünkkel, 6 mentorunkkal és a főkoordinációs csapattal együtt belevágtunk színes programunk megvalósításába augusztus 10. és 15. között.

A szervezői munkálataink eredményesnek bizonyultak, emberek százai vették körbe sátrunkat, és csatlakoztak az általunk kínált tevekénységekhez. Voltak egyszerű játékok, mint Emberi jogi bingó, panelbeszélgetések az önkéntességről közismert influencerekkel mint Kapi Levente vagy Kovács Péter, de számtalan interaktív program – fentartható patchwork workshop az ORABURA stábjával, mítosz-irtó feladványok a nők helyzetét illetően – mindez értékes ajándékokért cserébe.

A fesztivál az idei évben is lehetőséget kínált számunkra arra, hogy közvetlenül lépjünk kapcsolatba a közönséggel, terjeszthessük a tudatosságot, amely szervezetünk egyik fő célkitűzése.

Számtalan projekt eredményünk került a Szigeten disszeminálásra, de tapasztalataink szerint az InclusEU projekt részvétele a Sziget Fesztiválon számos előnnyel járt mind a projekt, mind pedig a fesztivál résztvevői számára, hiszen rengetegen regisztráltak önkéntes programunk új tagjaként!

Jövőre találkozunk!

Addig is:

#BEtheCHANGE