Közösségi konfliktusok átalakítása ifjúsági munkával

Augusztus 11. és 18. között az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával részt vettünk a “Community Conflict Transformation Through Youth Work”, azaz “Közösségi konfliktusok átalakítása ifjúsági munkával” nevű képzésen Bécsben, Ausztriában, 30 másik ifjúságsegítővel együtt, akik Ausztriából, Horvátországból, Franciaországból, Görögországból, Olaszországból, Spanyolországból és Lengyelországból érkeztek. * A képzés célja az volt, hogy növelje az ifjúságsegítők képességét a konfliktusátalakítási eszközök és stratégiák használatára az ifjúsági társadalmi problémák pozitív hatásúvá alakítása terén. Íme a mi benyomásaink:

Hani: „Nagyon izgalmas élmény volt, mert szélesíteni tudtam a konfliktuskezelés témakörét. A tanfolyam képes volt megadni nekem azokat a szükséges készségeket, amelyekre a jövőben szükségem lesz ezen a területen. Emellett csodálatos emberekkel találkoztam, és egy nagyon változatos közösséget alkottunk.”

Lili: Számomra ez a kurzus csodálatos lehetőség volt arra, hogy betekintést nyerjek a tanulmányi területembe. Lehetőségem volt kipróbálni magam egy új környezetben, és csodálatos emberekkel találkozhattam. A tanfolyam nagyon jól felépített volt, és nagyon izgalmas témákat érintett. Tetszett a kreatív tanulási lehetőség, amit a képzés nyújtott.

Gergo: Ezen a képzésen keresztül nemcsak a “konfliktuskezelés”, hanem a tudományos tanulás új módszereit is elsajátíthattam. Egy másik hatalmas hozadéka az volt, hogy lehetőségem volt hasonló nézeteket és ambíciókat valló emberekkel szocializálódni, akikkel ráadásul nagyon jó volt együtt lógni.