INPACT Projekt

A Szubjektív Értékek Alapítvány büszkén jelenti be, hogy a 2021. márciusában induló INPACT Projekt partnere. Az INPACT – Innovative Partnership for Artistic and Cultural Transitions célja, hogy újfajta eszközöket és módszereket dolgozzon ki művészek és kulturális szereplők számára.

A projekt további célja, hogy a digitális, környezeti, szocio-gazdasági és demokratikus akadályokat átalakítsa megoldható helyzetekké és innovatív tartalmakat, keretrendszereket hozzon létre kulturális és oktatási szervezetek számára.

Művészek, alkotók és kulturális civil szervezetek a legtöbb európai országban egyre nagyobb szociális és gazdasági instabilitással kell, hogy szembe nézzenek. A jelenleg is a világot sújtó COVID-19 járvány csak még inkább gyengíti a munka- és életkörülményeiket az elkövetkezendő évekre. A nők, a hátrányos helyzetű családokból érkezők vagy a kevésbé edukált réteg kifejezetten érintett e kedvezőtlen helyzetben. Ezen körülmények enyhítésére friss szemlélettel állt össze egy nemzetközi csapat, egy-egy kulturális szervezet Franciaországból, Spanyolországból (a katalán és asztúriai régiókból), Olaszországból, Görögországból, Magyarországról és Litvániából. Közösen dolgoznak ki új módszertanokat művészekkel közösen, művészek és kulturális szervezetek számára. A munkába bevont művészek és kulturális szereplők a program során fejleszthetik majd a képességeiket és tudásukat, hogy könnyebben vegyék a szociális, gazdasági, környezeti, demokratikus és digitális akadályukat életük és munkájuk során, hogy ígéretesebb jövő álljon előttük.

A projekt egy kutatással indul, hogy felmérjék a pontos szükségleteket és problémákat, illetve résztvevőket gyűjtsenek, úgyhogy tartsátok szemmel az Inpact fő csatornájának a weboldalát és facebook oldalát.