Global Issues for high school teachers

A projekt filozófiája: ” A tanárok váljanak az aktuális globális kérdések szakértőivé”. A projekt célja, hogy a középiskolai tanároknak eszközöket adjunk a globális kérdések tanításához a diákoknak. Olyan változatot szeretnénk adni nekik, amely az ő igényeikhez igazodik.

 

Az eszköztár független, és akadémiai tudósok készítették. Használata interaktív és reszponzív jellegű, animációkkal és infografikákkal. Az eszköztárban szereplő témák listája a következő: éghajlatváltozás és annak hatásai, globális migráció és menekültek, szegénység, egyenlőtlenség és fenntartható fejlődés, politikai rendszerek, nemzetek feletti intézmények és emberi jogok, aktív háborús övezetek és humanitárius segélyre szoruló régiók, globális észak és globális dél, összekapcsolt és összekapcsolatlan világ.

 

A projektünk során fókuszcsoportos megbeszélést tartunk az általunk kiválasztott 15 tanárral, akiket mi választottunk ki, országonként 5-öt. Elmondják majd a tapasztalataikat a korábbi eszközökről, amelyeket pályafutásuk során használtak, majd tesztelik az eszközkészletünket, és visszajelzést adnak róla.