Generation Europe – The Academy – Csatlakozz te is!

A Generation Europe egy olyan ifjúsági szervezetek nemzetközi hálózata, amely az aktív európai civil társadalom előmozdítása érdekében jött létre. Fő motivációja, hogy a résztvevőket a közös társadalmi cselekvésre buzdítsa, és megteremtse az ehhez szükséges alapokat. Az együttműködést az IBB német szervezet teszi lehetővé.

A program

A programban 15 európai ország 45 ifjúsági szervezete vesz részt. A koncepció minden esetben az, hogy három ország fiataljai (ez esetben Magyarország – Németország – Lengyelország) folyamatosan együttműködjenek három éven keresztül. A Generation Europe: The Academy három éve alatt a fiatalok évente nemzetközi csereprogramokon vesznek részt, ahol játékos módon tanulnak a demokráciáról, az aktív európai állampolgárságra, a békés társadalmi együttélésről. A nemzetközi találkozók között a nemzeti csapatok otthon dolgoznak folyamatosan egy olyan helyi társadalmi probléma megváltoztatásán, amit maguk a fiatalok döntenek el, találnak ki, szerveznek meg, majd valósítanak meg. 2018-2021 között a magyar csapat ilyen élményekkel gazdagodott.

YouTube player

A program egy hároméves, Magyarország – Németország – Lengyelország között létrejött nemzetközi együttműködés, melynek kezdete 2022 első negyedéve, első nemzetközi találkozója pedig 2022 nyarán várható Németországban. Célunk, hogy a Budapesten megrendezésekre kerülő helyi találkozókon egy jól működő, összeszokott csapatot hozzunk létre az első utazás kezdetéig. A külföldi programokon a résztvevők utazását, szállását, illetve ellátását a projekt  finanszírozza.

Téged keresünk, ha

  • legkésőbb 2022 tavaszán betöltöd a 16-ot, de még nem múltál el 19 éves,
  • nem okoz problémát a budapesti találkozókon való részvétel legalább havi 1x,
  • beszélsz minimum társalgási szinten angolul,
  • érdeklődő, nyitott és motivált személyiség vagy, aki szeret új embereket és kultúrákat megismerni, emellett fontos számodra, hogy tegyél valami jót a közvetlen környezetedért.

Ha neked vagy szüleidnek további kérdéseid merültek fel, keresd Édes-Takács Anna projektmenedzsert az anna.takacs@szubjektiv.org email címen.

 

Jelentkezési laphoz kattints ide.

Jelentkezési határidő: 2021.12.01.