Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Teltház! Lumière Filmklub: Egy nap

2019. március 21. – 19:00 - 22:00

Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, és anyagi nehézségekkel küzd. A pénzük fillérre, a napjaik percre be vannak osztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt, és elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját. 2018-ban az Európai Filmakadémia a legjobb európai felfedezett kategóriában Európai Filmdíjra jelölte, a főszereplő, Szamosi Zsófia pedig a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat.

A filmvetítést követően a rendezővel, Szilágyi Zsófiával beszélgetünk, az est házigazdája Gyárfás Dorka. A Lumière Filmklub kurátora Bujdosó Bori, újságíró.

További információ a filmről:
https://port.hu/adatlap/film/mozi/egy-nap-egy-nap/movie-204077

A kép forrása: Vertigo Média

A vetítés ingyenes, de regisztrációköteles. Regisztrálni az egynap.eventbrite.com oldalon lehet.

Részletek

Dátum:
2019. március 21.
Időpont:
19:00 - 22:00
Honlap:
https://egynap.eventbrite.com/?aff=efbeventtix

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép