Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lumière Filmklub: A négyzet

2018. február 8. – 19:00 - 22:00

A sikeres múzeumigazgató, Christian tökéletes életének gépezetébe egyszer csak porszem kerül: egy ügyesen kitervelt átverés révén fényes nappal zsebelik ki a múzeum előtti forgalmas téren. Christian nem hagyja annyiban a dolgot, és bosszúhadjáratra indul a feltételezett tolvajok ellen. Közben egy erőszakos amerikai újságírónővel is bonyolult viszonyba kezd. Komikus, majd egyre abszurdabb és kínosabb helyzetek során látszólagos magabiztossága fokozatosan szétfoszlik és irigylésre méltó élete darabjaira hull.

A film a cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert, az Európai Filmakadémia pedig 2017 legjobb filmjének választotta, emellett megkapta a legjobb vígjátékért, forgatókönyvért, rendezésért és férfi főszereplő alakításáért járó Európai Filmdíjat is.

A vetítésen vendégünk lesz Tímár Katalin (kurátor, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum), akivel az est házigazdája, Gyárfás Dorka beszélget. A Lumière Filmklub kurátora Bujdosó Bori, újságíró.

A programon a részvétel – ahogy az Európa Pont összes eseményén – ingyenes. Erre a programunkra nem kérünk előzetes regisztrációt.

További információ a filmről: https://port.hu/adatlap/film/mozi/a-negyzet-the-square/movie-190786

Kép forrása: Cirko Film

Részletek

Dátum:
2018. február 8.
Időpont:
19:00 - 22:00

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép

Szervező

Európa Pont
Honlap:
https://www.facebook.com/europapont/