Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kiss Tibi és Vastag Gábor: Aranyakkord – koncert

2019. február 27. – 19:00 - 22:00

Milyen nehézségekkel néz szembe ma egy zeneszerző, milyen hatással vannak a letöltések és az elmúlt években megjelent zenemegosztó oldalak egy szerző életére, megélhetésére? A világ változik, és a zeneiparnak meg kell találnia a módját, hogy választ találjon az új kihívásokra. Az est első felében vendégeinkkel, Kiss Tibivel (Quimby) és Vastag Gáborral (A Kutya Vacsorája) olyan szerzői jogi kérdésekről beszélgetünk, melyek aktuálisak napjaink zeneiparában.

A beszélgetést követően Kiss Tibi és Vastag Gábor hobbiprojektjét, az Aranyakkordot hallgathatják meg a nézők. A két barát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez. Vasti több Quimby-lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbateremben. Az Aranyakkord egy dalkeltető, a pillanat szülte számok otthona. A két zenész koncertjei is ezt a szobazene-hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez. Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat is.

Fellépésükön életművük egyéb dalait is előadják, és a kedvenceikből készített feldolgozásokat is megszólaltatják. Az Aranyakkord egyéves fennállása alatt több hazai fesztiválkoncert mellett már két amerikai turnén is játszott.

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az regisztracio@eu.hu címen lehet.

Részletek

Dátum:
2019. február 27.
Időpont:
19:00 - 22:00

Helyszín

Európa Pont
Millenáris Park - Lövőház u. 35.
Budapest,1024HU
+ Google Térkép