És Télemakhosz? – Helyspecifikus előadás állami gondozásban nevelt fiatalokkal

ART-RAVALÓ // És Télemakhosz? – Homérosz Odüsszeia című eposza alapján

Premier: 2019. március 2. 19.00 óra
Nyilvános főpróba: 2019. március 1. 19.00 óra
Patyolat // PRÓBAüzem
(1082 Budapest, Baross utca 85.)

„Mi lett, mi van a fiúval? Míg a leleményes, tűrő lelkű, isteni hős, Odüsszeusz a világot járja, a hét hónaposan Ithakában hagyott csecsemő felnő, és várja, hogy sosem látott apja képére ő is férfivá érhessen.”

Az ART-RAVALÓ projektet 2018 szeptemberében indította útjára a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Állami gondozásban nevelkedett fiatalok művészeti és pályaorientációs képzése alatt készült el a március 2-án bemutatásra kerülő És Télemakhosz? helyspecifikus színházi előadás, Schermann Márta rendezésében a Patyolat // PRÓBAüzem-ben.

Art-ravaló

Az És Télemakhosz? az ART-RAVALÓ projekt keretén belül, állami gondoskodásban nevelkedett fiatalokkal készült helyspecifikus színházi előadás, mely Homérosz Odüsszeiájából inspirálódott.

Az ART-RAVALÓ a 2016-ban, szintén Schermann Márta rendezésében bemutatott, nagy sikerű Árvaálom előadáshoz kapcsolódó szociális-művészeti projekt továbbfejlesztése. A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál együttműködésében, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, 2018 szeptemberében kezdődött a projekt. A művészeti és pályaorientációs képzés – akkreditált iskola – célja a fiatalok művészeti tevékenységen keresztül történő személyiségfejlesztése, mely hosszabb távon a társadalmi beilleszkedésüket és önálló életük megkezdését segíti elő. A hat hónapja tartó képzés fontos állomása az És Télemakhosz? színházi bemutató, az azt követő három hónap szakmai gyakorlatot megelőzően.

Szereplők:

Bandula Bence
Budai János Antal
Halász József
Hatvani Dóra Stella
Kalányos Márk
Kovács István
Kupai Róbert
Rádai Teréz

Zenei közreműködő:

Jérôme Li-Thiao-Té

Író: Hárs Anna
Dramaturg: Garai Judit
Koreográfus: Hód Adrienn, Bakó Tamás
Zeneszerző: Fancsikai Péter
Technika: Éltető András
Asszisztensek: Boda Fanni, Záhonyi Enikő
Társrendező: Molnár Csaba
Rendező: Schermann Márta

Támogatók:

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Erasmus+

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://bit.ly/2SkSRNY

Online közvetítés!

Azoknak, akik érdeklődnek az előadás iránt, de nem tudnak eljönni, online közvetítést biztosítunk a Youtube csatornánkon, a következő linken: https://bit.ly/2Gdymwl

Sajtófotók: https://bit.ly/2RCQcdY