Hangfoglaló Program

A Hangfoglaló Programot (korábban: Cseh Tamás Program, CSTP) a Nemzeti Kulturális Alap működteti a magyar könnyűzene támogatása érdekében. A program keretében pályázatos formában támogatást kaphatnak többek között az induló zenekarok, a vidéki klubok és médiumok, illetve a külföldi turnéra induló magyar zenekarok. A program támogatja a zeneimenedzsment-oktatást és a könnyűzenei örökség megőrzését is. A 2017-es és 2018-as évben a Hangfoglaló Program bizonyos rendezvényeit mi szerveztük.

Ezek közé tartozott a Nemzeti Kulturális Alap 25. évfordulóját megünneplő NKA25 – Hangfoglaló klubturné, ahol összesen nyolc vidéki (Szolnok, Veszprém, Gödöllő, Debrecen, Miskolc, Szeged, Győr, Pécs) és egy határon túli városban (Nagyvárad) szerveztünk, koordináltunk és bonyolítottunk le rendezvényeket (koncerteket, zeneipari beszélgetéseket, könyvbemutatót, filmklubot).

2017 nyarán megszerveztük az ingyenes CSTP FESZT-et, amelynek az volt a célja, hogy bemutassa a program alprogramjait és támogatottjait a nagyközönség és a szakmai szereplők számára. A Várkert Bazárban és az A38 Hajón megrendezett négynapos fesztiválon csaknem 50 együttes, illetve előadó lépett fel. A koncertek mellett sor került többek közt egy konferenciára is a könnyűzene és a film Kádár-kori egymásra hatásáról és itt volt az országos „Hangszert a kézbe” program utolsó állomása is.

A CSTP FESZT megvalósításáról készült szakmai beszámolónkat letöltheted innen.

Összes kapcsolódó bejegyzés