Az InclusEU Projekt Résztvevői Lasiban Jártak!

Az InclusEU partnerség csapata izgalommal telve érkezett Lasiba, Jászvásárba 2024. február 2-án!

A Szubjektív Értékek Alapítvány képviseletében Kovács Péter, a SZUBI Önkéntes Program szakmai vezetője, valamint Balaton Annabelle csatlakoztak a három napos kulturális-szakmai rendezvényen.

A megnyitó est folyamán egy ünnepélyes üdvözlővacsorán vehettünk részt az Unirea Panoramic Étteremben, ahol a helyi különlegességek elfogyasztása mellett lehetőségünk nyílt az együttműködés elmélyítésére, és az esemény következő mérföldköveinek kötetlen megbeszélésére.

A program második napján, 2024. február 2-án, tájékoztató előadásokra és műhelymunkákra került sor. Az eseményt Lasi Városháza, az ISJ Lasi és az USLIP Lasi képviselőinek köszöntő beszéde nyitotta meg.

Az ezt követő Európai Uniós lehetőségekről szóló szemináriumon a résztvevők betekintést nyerhettek az Európai Bizottság által kínált főbb lehetőségekbe a önkéntesség terén: finanszírozási programok és digitális eszközök, pályázók, projekt típusok és különböző európai projektek területei tekintetében.

Az InclusEU projekt mellett más európai programok, mint például az URBACT program is terítékre kerültek, melynek képviselői szintén részt vettek a rendezvényen.

Creative Lab: Ötletek a Jobb Európaért

Az esemény harmadik napján, 2024. február 3-án, a résztvevők kreatív műhelymunkán vettek részt, melynek célja az volt, hogy egy újabb konkrét projektek és kezdeményezések szülessenek, melyek hozzájárulnak egy inkluzívabb és fenntarthatóbb európai jövő megteremtéséhez. Ezen felül számtalan kulturális rendezvényt volt lehetőségünk élvezni és a helyi kulturával megismerkedni.

Búcsú az InclusEU romániai eseményétől

A záró napon a résztvevők egy utolsó vezetett túrával búcsúztak egymástól, mielőtt hazautaztak volna. Az ismételten megszerzett hasznos tapasztalatok és elmélyített kapcsolatok reményeink szerint egy hosszú távú együttműködés alapját képzik az európai projektek terén.

Ezúton is köszönjük a szervezést az USIP Lasi csapatának, hamarosan találkozunk Portugáliában!