A Szubjektív Értékek Alapítvány influencerekkel kampányol a szélsőjobboldali radikalizálódás ellen

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Extremely EUnited projekt alatt futó Extremely Critical kampány részeként, amelynek célja, hogy megakadályozza a radikalizálódás terjedését a fiatalok körében az Európai Uniós országokban, a Szubjektív Értékek Alapítvány képviseletében Kovács Péter Zsolt (projektmenedzser) és Alpek Sára (projektasszisztens) egy komoly hangvételű videót forgatott, mely a jelenlegi magyarországi eseményekkel kapcsolatban kérdez többek között az érintett kisebbségbe tartozó közismert személyeket, social media influencereket.

Az Extremely Critical kampány céljai között szerepelt egy olyan rövidfilm létrehozása, amely segíti a fiatalok kritikus gondolkodásának kialakulását és világismeretük fejlődését. Ezen célkitűzéseknek megfelelően 2021 júniusában készült el a “Teljes jogú ember vagyok!” című videó. A kisfilmben Amadea, Lackner Laura, Pusztai Olivér, Gülec Ayse Csenge és Do Csicsi magyar közösségi média szereplők véleménye, tapasztalata hallható az elfogadásról, a sokszínűségről, és a jelenlegi helyzetről Magyarországon.
A kampány fő üzenete: “Ne hagyd, hogy gyűlöletre váltsák a szeretetedet!”.
Miért nem hagyjuk, hogy az emberek kritika nélkül éljenek, függetlenül a hátterüktől, származásuktól, szexuális vagy nemi identitásuktól? Miért gyűlöljük a másságot? Miért nem próbáljuk meg magunkat a másik ember helyébe képzelni? Miért a gyűlölet forrása manapság a közösségi média, és miért nem ellenkezőleg, miért nem a kölcsönös segítségnyújtásé és a nyitottságé?
Ezen kérdésekkel foglalkoznak a videó szereplői, miközben arra hívják fel a figyelmet, hogy elgondolkodjunk, és megkérdőjelezzük a már meglévő, esetekben kirekesztő vagy radikális véleményünket számos témában, különösen a másságot illetően.
A perspektívaváltás és a más szemszögből való szemlélet megváltoztathat számos dolgot az életünkben, ezért fontos, hogy figyelemmel legyünk egymásra, hiszen a támogatás elengedhetetlen. 
 A videó megtalálható az Extremely Eunited Youtube-csatornáján: (https://www.youtube.com/watch?v=nmRxzsrmLSo&t=4s)
Kapcsolat:
Kovács Péter Zsolt – Projektvezető
Telefon: +36 30 391 4598