HelloMentor

A 2017 szeptembere és 2019 áprilisa közt megvalósított HelloMentor projekt (a weboldal itt érhető el) célja az egyének és az önkénteseket foglalkoztató szervezetek közti határon átívelő együttműködések fejlesztése volt. A projekt megvalósítása során megerősítettük a határrégió NGO-it és más önkénteseket foglalkoztató szervezeteit kapacitásfejlesztéssel, amely magában foglalt többek közt workshopokat és a jó gyakorlatok cseréjét, valamint mentori tréningeket, melyekkel az volt a célunk, hogy kiképezzük a középszinten koordináló mentorok önkénteseket irányító régiós hálózatát.

Kétnyelvű online platformot fejlesztettünk az önkéntesek és az önkéntes lehetőségek összekapcsolására, illetve összeállítottunk egy e-learning képzési programot a mentorok részére. Megszerveztünk egy önkéntescsere-pilotprogramot is. A régióban zajló önkéntességet és nonprofit tevékenységeket népszerűsítő kampányt bonyolítottunk le a közösségi médiában és a televízióban.

A HelloMentor programot bemutató dokumentumfilm:

YouTube player

 

A projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretei között az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.